A társasházi élet gyönyörei...

Ha valaki magára ismer, az nem a véletlen műve. Itt olvasható minden, amit nem kiabálunk bele a körfolyosók övezte csőbe vagy kiírni a liftajtóra. Ezeket ugyanis már meguntuk. Ja, és FIGYELEM! ESETENKÉNT SZÓKIMONDÓ SZÖVEGEK!

Archívum

Beszéljük meg díszkivilágításban stb.

2009.07.27. 10:43 | mongra | Szólj hozzá!

A tegnapi nap már reggel izgalmasnak ígérkezett... Lakik ugyanis velünk szemben I néni.

Kis kitérővel nézzük meg közelebbről ezt a hölgyet.
I néni alapvető tulajdonságai (legalábbis, amit mi tapasztalunk):

  • 50-60 között van
  • éles, középfrekvenciás, erős hangja
  • szeret beszélgetni, de az a baj, hogy a társalgás leginkább egy 5-6 (frászt, inkább 2-3) mondatos loopot jelent, miközben kurvára mindegy, mit mondasz neki, nem figyel, csak mondja
  • hihetetlen brutál tigrisként védi az ajtaja mellett található földszinti udvarra vezető bejáratot (fixa ideája pl., hogy a kis kampó megvéd a gonosztól...)

I néni előszeretettel kiabál a férjével nyáridő estéin (ablakok náluk és nálunk is nyitva, légkondira nem fussa), sőt éjszakáin. Szeret hangosan gondolkodni, így mindig tudjuk, mit gondol a körülöttünk zajló dolgokról.

Nos, tegnap I néni a konyhából az ő férjéhez szóla: "Bundáskenyér jó lesz reggelire?" Persze volume overboost, ablakok szokás szerint nyitva. Feleségem felébredt, levánszorgott, próbált néhány kávé és cigaretta mellett életet lehelni magába. A vegetáció szintjénél azonban nemigen jutott tovább estig. Na, de akkor...

Vasárnap este 10-kor a házban megindult az élet. Nem tudom, mi a szar volt ott, de az udvar közepén állva kb. akkora alapzaj volt, mint a Blaha Lujza téren délután 2-kor. Mindenki beszélgetett, a szemben lakó srácok techno mellett pöfékeltek..., a lépcsőházi villany 2 perc 3 másodpercenként kigyulladt (egy nyomásra 2 percig világít, tehát 3 mp-ig volt sötét) beszórva hálószobánkat csodálatos kibaszott fényével.

Az, hogy az átlósan felettünk lakó és minket néhanapján beáztató drága lakóknál lefekvés előtt szokás szerint 4 ordenáré hangosat csipogott a digitmikró, már leszarom. De vajon mit melegíthet? Cukros tejecskét a 26 éves vele lakó kisfiának???

Próbáltunk álomba szenderülni, de kb. egy órányi fetrengés után felcsesztük az agyunkat és minden agresszióval, ami ilyenkor kifér a csövön, kirontottunk az udvarra cigizni.

És mit látnak szemeink? A negyediken két kedves szomszédasszony éppen az élet dolgait beszéli meg. Vasárnap este tízkor a körfolyosón! De hát annyira gyönyörűek, hogy nem akarják egymást megfosztani a remek látványtól, így valahányszor leáldoz a belső világítás timeout-jának, ők újra nyomják a gombot.

Mondjuk, a másodikon lakó Gyné se semmi, hogy pont ilyenkor viszi le a szemetet, közben csapkodva az ajtókat. Az egyébként meg imádnivaló, de elég érdekesen (és nyilván hangosan) nyávogó macskája is kajás lett. Tehát kísérte két emeleten át, és hangosan tudtára adta, hogy mi a vihart akar.

Töltöttem még egy pohár bort, hátha az majd elnyom, és közben spiráztam magam. Vajon, ha egy bottal szétverem az izzót, akkor lebassza a biztosítékot? És ha igen, akkor mindenhol vagy csak a mi szintünkön?
Esetleg tekerjem ki és alufóliával burkolt parvisnyéllel kezdjek el turkálni benne, hátha a zárlat megteszi a magáét?
Mert ugye próbáltam én szép szóval, de úgy tűnt, hogy az ideg elővakarta belőlem a mágikus képességeimet: láthatatlanná és hallhatatlanná váltam.

Vissza a hálóba, fül bedug zsepivel, és végül arról fantáziálgatva, mit tennék ezekkel a nyavalyásokkal, sikerült elaludnom... Ma meg itt ülök a melóhelyen, és ahelyett, hogy az igát tolnám, blogolok, mert kettőig se látok az álmosságtól és fel vagyok cseszve agyilag a sok bunkó miatt.
 

Címkék: macska ideg beszél villany hangos néni füldugó izzó biztosíték bundáskenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://lakok.blog.hu/api/trackback/id/tr811270609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása